ensommaritrondheim.blogg.se

Hemma på svensk mark

Publicerad 2013-08-19 09:30:00 i Allmänt, Ida,

I natt har jag haft en såndär perfekt nattsömn. När det är precis renbäddat och man vaknar i samma ställning som la sig i utan att ha vaknat en enda gång. Hela sommaren har jag sovit på en kudde som kostar 10 kr på IKEA. När jag la mig i natt kändes det som jag hade kommit till kuddhimlen. På Arlanda kom Christian och hämtade mig. Mycket skäggigare och smalare än sista jag såg honom men lika härlig att krama om. Kanske lite penere med ;) Det var precis som vanligt, fast ändå inte... 

En sommar i Trondheim har passerat. Det är över nu. Först trodde jag att den här sommaren iväg skulle lösa allt för mig. Så blev det inte. Men sommaren gav mig möjligheten att själv försöka göra det. En sommar så långt hemmifrån gav mig verkligen distans till mig själv och hur jag tänker. Jag fick möjlighet att se på mitt liv ur en mer objektiv synvinkel. Jag har sett mig själv som en mycket hemmakär person som är beroende av att vara bland människor som känner mig väl, som vet vad jag tänker på och vad jag behöver. Lite otrygg som behöver ha allt planerat för att ha kontroll och hela tiden måste ha en spikad plan om framtiden, veta om vad som ska hända. Ändras planerna blir det lite smått kaos. Jag har alltid tvivlat lite för mycket på min egen förmåga, rädd för att göra fel och för att misslyckas, att det helt enkelt inte blev så perfekt som jag hade planerat. 

Jag kommer ihåg känslan jag hade första dagen, 24e juni. Panik, uppgivenhet, osäkerhet. jag trodde aldrig jag skulle reda ut det. Hade jag lämnat mitt trygga liv för det här? Nu förstår jag att det inte spelar någon roll om man har ett tryggt liv om man själv inte är det. Jag är så stolt över mig själv för allt jag klarat av och så glad över allt jag fått uppleva. Jag har gjort en stor resa med mig själv men.. it s just the beginning.

Den här sommaren slutade inte i det jag hade planerat. Men mig magkänsla säger att den kommer sluta på det bästa möjliga sätt. Jag måste sluta planera och bygga min lycka på hur lycklig jag tänker att jag kommer bli i framtiden. Det som är nu är nu. #YOLO ;D Det var helt enkelt rätt tid nu. Det är liksom inte slutet. Det är bara början på fortsättningen. Jag har så många fina människor i mitt liv och är så oändligt tacksam för det. Just nu är jag bara fylld av glädje, harmoni, tacksamhet, hopp och förväntan. 

 

Och så var de bara två...

Publicerad 2013-08-09 14:42:02 i Allmänt,

Efter att Felicia och Moa lämnade Trondheim igår är det bara jag och Linn kvar. Det är redan två nya som flyttat in. Eva kom i söndags och bor i Moas rum. Vi var lite spännda på vem det skulle bli som flyttade in eftersom vi har levt hela sommaren som en stor familj som man kan va akkurat som man vill med. Det visade sig att Eva var en sån person som ler hela tiden, har lugn fin röst och går runt och koser sig mest hela tiden. I går kom ytterligare en person men hon jobbade natt så vi har inte hunnit prata mer med henne. På måndag kommer Eva nr 2 som vi redan träffat men då har Linn åkt. Jag behöver inte känna mig ensam min sista vecka med andra ord. 
 
Snart kommer Linn hem från jobbet. Då ska vi ha gemensamhetsplugg sen får vi se om vi hittar på något i kväll. Jag saaaaknar Er jenter. Tack för verdens beste sommer :)
 
 
 
På återseende
 
 
 
 
 
 

Till Ella

Publicerad 2013-08-05 00:01:29 i Allmänt,

Tänka sig att vår Ella har åkt hem. 
Vi saknar dig redan gumman. Hoppas att resan gick bra hem och att du äntligen fått träffat din Johan
<3
 

Når vi kommer sammen så er vi best

Publicerad 2013-08-03 22:48:00 i Allmänt,

I morgon åker vår fina Ella hem och 5 blir helt plötsligt 4. 6 uker har gått så otroligt fort och den här sommaren kommer aldrig åter och det känns så konstigt. Vi har kommit varandra så nära på ett sätt som vi aldrig hade kunnat förutspå. Sanna vänner. Sån är det. Sommer 2013!
 
Feeling my way through the darkness
Guided by a beating
 
 
heart
I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

Sikkert allas sång denna sommar men för oss är det bara sommaren vi spenderade i Trondheim, tillsammans. Vi fem. Från tårar och förtvivlan till att det gick greit till att det blev bra till att det blev jättebra att det blev galet till att det blev helt otroligt till att vi inser att allt är över. Någon har endast en natt kvar några har fem någon har åtta och någon har sexton men på något sätt känns det som hatt det är över nu. 
 
 
 

 
 
 
Sjukaste Akkurat nu: Grannen står helt plötsligt i köket "Har proppen gått? Ne men jag är naken" "det är lugnt jag har sett massor kvinnor nakna på jobbet" 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela