ensommaritrondheim.blogg.se

30/6

Publicerad 2013-06-30 20:24:07 i Ella, Ida,

I morse ställde vi ingen klocka. Skönt! När alla vaknat åt vi frukost tillsammans eftersom ingen hade dagvakt idag. Efter frukost var det intervallträning. Jag sträckte mig (såklart) efter 800 meter. I stället började jag rensa ogräs i trädgården. Efter tre timmar gav jag upp och jag och Ella tog en tvåtimmarspromenad och "besteg ett berg" I morgon ringer klockan kl 6 igen och ännu ett spännande pass väntar på Nidarvoll Hjemmetjeneste :) Linn och jag går båda dagvakt både måndag och tisdag vilket är väldigt skönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

30/6 Moa

Publicerad 2013-06-30 13:05:00 i MOA,

Idag har vi varit i Trondheim i en vecka, eller uke som man säger här i Norge. Igår var som sagt alla tjejer hemma på kvällen och vi åt tacos och spelade kort. Tanken var att ta ett glas vin men vinmonopolet var stängt. Jag (Moa) har åkt på någon slags förkylning med halsont och snuvig näsa så jag fick skippa träningen idag när alla andra brudar springer som galningar. 
Idag är jag på väldigt bra humör och ångesten är inte lika påtaglig som annars. Kan kanske beror på att jag skypat med mamma, pappa och Calle. Det går i vågor här, humöret svänger som en berg-och dalbana. Jag måste dock försöka, för alla andras skull också. Det blir lätt så att man drar ner alla andra när man är på dåligt humör. Självklart ska vi få vara ledsna och ha hemlängtan men ibland får man bita ihop för alla andras skull. 
 
Iväg på ett kvällspass nu då. Puss på er och ta hand om er väl! 
 
 

Lördagkväll 29/6

Publicerad 2013-06-29 21:33:05 i Allmänt,

 
 
I kväll är alla lediga så vi har haft en mysig kväll och lagat mat tillsammans. I morgon firar vi en vecka i Trondheim. Vi har konstaterat att Norge inte är som Sverige i alla fall, speciellt inte vården. Men vi har det bra och det går bättre och bättre för alla på jobbet. 
 
 
 
 
#intebråvallamentrindheim
 

27/6 Moa

Publicerad 2013-06-27 12:54:27 i MOA,

Hallå & Hej alla fina! 
 
Hur skönt som helst att vara ledig idag & imorgon börjar jag inte förens kl. 15, vilken lyx va? Vi har precis varit och fixat skattekortet på skatteverket & inhandlat lite mer till kyl & frys. Tror att jag ska sätta på en film & bara mysa i soffan en stund, det tycker jag att jag är värd. Ikväll är det träningsdags igen, ingen vila här inte. Ska försöka få Ida att köra lite Yoga med mig. Mitt mål är ju att vara vig till vi kommer hem, hur det nu kan bli möjligt (?). 
Fick mejl från Dedicare om att vi var bjudna på sommarfest här i Trondheim. Så nästa onsdag blir vi som är lediga bjudna på tre-rätters & förhoppninsvis lite vin till det, daeligt! Eftersom att vi vill leva på så lite pengar som möjligt så  tackar man ju inte nej till gratismat och definitivt inte gratis vin, haha. 
 
Puss på er. Linn hälsar att det kan bli ett blogginlägg under dessa 7 veckor om ni har tur. =) 
 
 
 
 
 

26/5

Publicerad 2013-06-26 12:52:52 i Allmänt,

 Moa, Ella och Linn är på jobbet. Felicia och Ida tog en sovmorgon, gick till skattekontoret och ordnade med skattekort sedan blev det lunch och nu väntar kvällspass. 
 
 
 
 
 

Moa 25/6

Publicerad 2013-06-25 19:29:18 i MOA,

Tänkte att jag skulle sammanfatta min dag igår. Det finns några speciella ord som verkligen ringar in hur jag upplevde gårdagen och dessa är: nervositet, hemlängtan, saknad, förtvivlan, ledsamhet och hopplöshet. 
Jag vaknade på morgonen ensam då alla andra tjejer började sitt sommarjobb med ett dagpass. Jag vaknar upp i ett hus jag inte känner igen. Jag handlar lite frukost, kollar på tv, springer på toan miljarder gånger (kanske onödig information men strunt samma) och till sist drar jag mig, sisodär 3 timmar innan jag skulle börja jobba. Jag går till skattekontoret och förväntar mig fixa det där med skatten och personr men ikke det, hade inte med mig rätt papper. Här ifrån ska jag börja leta bussar som ska ta mig till Charlottenlund, som ligger en bit utanför själva centrum. Eftersom att jag (Moa, som hatar att vara sen till saker) gick 3 timmar innan jobbstart så hamnade jag i en busskur i ungefär 1 timme för att fördriva tiden. Väl framme vid Charlottenlund, 1 timme innan jag ska börja, möttes jag av en jättetrevlig dam som visade mig vägen upp till den avdelningen som jag ska befinna mig på. Jag vet att det första jag tänkte var: " jag förstår INGENTING, absolut INGENTING av vad någon säger". Jag fick panik! Det är klart att jag har förstått att det ska vara svårt men för mig kunde det lika gärna pratat grekiska. Kvällen på jobbet rullade på skapligt, förutom att jag förstod väldigt lite och förutom att jag inte tyckte att jag fick information om exempelvis deras rutiner vilket resulterade i att jag stundtals inte viste ut eller in. Det lät som på personalen att vi egentligen inte skulle fått någon inskolning, att jag skulle börja jobba direkt men som tur var så tog en sjuksköterska sig tid för mig och jag slapp börja jobba på fri hand min allra första dag. 
 
Vi är i ett annat land där man pratar ett annat språk- det är tufft då men som tur är så försökte de förklara när jag inte förstod gång på gång och de hjälpte mig även genom att prata mycket långsammare.  
Med ingenting i magen, ganska så förtvivlad över att jag har svårt att förstå när någon pratar med mig, skulle jag försöka hitta tillbaka till huset och innan det hitta rätt buss tillbaka hem. Jag var så ledsen när jag kom hem. Det blev helt enkelt för mycket. Jag tror att en liten del handlade om att jag var utan tjejerna hela dagen. Jag kände mig så ensam och så långt hemifrån. Som ni flesta vet har jag jobbat inom vården ganska länge och känner mig väldigt säker på både omvårdnad och på det vi har lärt oss på utbildningen men igår, då kände jag mig som - En hopplös kråka! 
 
Idag har allt känts mycket mycket bättre. Tro det eller ej så lär jag mig språket mer och mer. Jag tror att det kommer bli bra, när man kommer in i det, när man lär sig rutinerna (som jag förhoppningsvis snart får information kring) och när man har lite mer kött på benen om patienterna. Nu är jag även så lycklig över att jag inte är ensam hemma. Snart kommer Ella och Ida in från en springrunda och då ska vi mysa hela kvällen. 
 
Puss alla fina! 
Ps. Eftersom att Ida är en hejjare på att ta bilder struntar jag i att lägga upp några. Blir bara pinsamt! Hahaha. 
 
 

Ida 25/6

Publicerad 2013-06-25 17:07:30 i Ida,

 
Här sitter jag nu med en nygjort kopp pulverkaffe precis hemkommen från mitt andra arbetspass. Det kommer säkert bli superbra även om vi hade lite gråtkalas igår. Alla våra arbetsplatser verkar förvänta sig att vi inte ska behöva någon upplärning eller någonting, utan förväntar sig att vi ska kunna allt. Idag fick jag åka ut själv. När jag satte mig i bilen började jag gråta och tänkte att OM jag reder ut det här så kommer jag vara så j*vla stolt över mig själv. I eftermiddag hade vi en timmes info för alla sommarvikarier och efter det kändes det faktiskt ganska bra ändå. Jag hittade överallt jag skulle med hjälp av en karta jag fick från ett turistställ. Nu väntar jag på Ella och Moa som också har gått dagtur idag. Hoppas att de har haft en bättre dag idag. De får berätta om sitt arbete i ett eget inlägg sen.
 
Men för att besvara kommentarerna så kan jag berätta att vi åker med ett bemanningsföretag och arbetar på olika ställen hemtjänst, sjukhem och äldreboende. Vi är anställda som sjuksköterskestudenter av bemanningsföretaget men arbetar som hjelpepleier som ungefär motsvarar en underskötersketjänst. Skriver mer om det senare med. 
 
Här följer lite bilder från vår gata vi bor på.
 
 

Klostergatan 87

Publicerad 2013-06-24 20:57:00 i Allmänt,

 
 
Nu har vi precis lagat vår första middag. Ida (jag), Felicia, Linn och Ella har klarat av första arbetspasset. Moa fick en kvällstur som första pass och kommer att komma hem när vi andra redan somnat. För vi är sååå trötta. 
 
Tänkte visa lite bilder från där vi bor till att börja med. Kommer mer en annan dag :)
 
Matsalen intill köket.
 
Denna bild är tagen från matplatsen ut i vardagsrummet.
 
och denna är tagen från vardagsrummet in mot matsalen. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela